Kategorier
Förlagsaktiviteter

Bokmässan i Göteborg 2019

Vi kom dit under eftermiddagen onsdagen för att montera upp utställningen i den vanliga montern A01:52 i Fantastikgränd. Precis som förra året hade jag beställt golvmatta och två bord som kunde sitta ihop i vinkel. För en gångs skuld kom vi tidigare än Sandra. Till skillnad från tidigare år, gick det smidigt med koder och nummerskylt att parkera i garaget samt ta sig in och ut när vi behövde något från bilen. På kvällen åt vi på restaurang Ristoria. Det har blivit en tradition.

Sandra i färdigmonterad monter.

Montern ändrade karaktär varje dag, beroende på aktiviteter. Sandra och jag var ensamma i montern de två första dagarna. Torsten fick jobba lite mera än han tänkt under bokmässan. Sandra är medlem av Amnesty International och hade skrivit ut lottsedlar som gällde alla böcker i vår monter. En del äldre herrar kom för att hämta vinsten och såg förskräckta ut över all fantasy och science fiction. Jag såg hur axlarna åkte avslappnade ner när jag erbjöd Hammerslag som en bok om den industriella revolution i Norge-Sverige på artonhundratalet.

Fredag hade jag release på Asteroiden i monter F02:55 på andra våningen. Märker jag blir äldre, orkade inte vara med på middagen med de andra i Litterära Konsulter.

Årets produktion från Tora.

Lördag morgon kom AR Yngve med alla sina böcker som han hade en dag på sig att sälja. Söndag fick han plocka undan alla undantaget Rex Omega, som utkommet på TiraTiger Förlag. Han gjorde en fin utställning som såg ut som en cirkel. Att lyssna till honom när han säljer är rätt så kul.

På kvällen var vi ett sällskap som gick till en thairestaurang i Fokushuset och tackade av Anna Vintersvärd och hennes förlag Andra Världar som ska läggas ner. Det var hon som gav ut min första steampunknovell som sedan utarbetades till steampunkromanen Hammerslag.

AR Yngve presenterar Rex Omega.

Söndag morgon var vi på Sverokscenen för att prata om naturkatastrofer, asteroider som drämmer in i planeter och förorsakar olycka.

Söndag kväll blir det alltid panikrusning efter böcker. Branschen som kom och tittade torsdag – fredag ser ett tillfälle att köpa på sig ett antal ex utan att behöva betala frakt. Som alltid åker färre kartonger hem än de som åkte dit.

Varulvsdödaren Marcus besökte oss i montern.

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.