Rumtidsenligt!

Titel: Rumtidsenligt!

Genre: Klassisk science fiction

Författare: Ahrvid Engholm

Förord: Kjell E. Genberg

Omslag: Kollage av Ahrvid Engholm

ISBN mjukband: 978-91-7773-257-0

ISBN ebok: 978-91-8059-169-0

Utgivningsår: 2022

Antal sidor: 186

Framsidan Rumtidsenligt!

EN SAMLINGE X P L O S I V A NOVELLER! Häpna över denna brokiga, bråkiga samling science fiction,deckargåtor och humor! Ett nytt virus drabbar oss, menSmulan Grönberg strejkar mot ett ännu värre hot frånrymden. Här räddar den orädde Kapten Dynamit freden,fast det kan bli krig mot Norge 1905. Kafka har det inteheller så lätt och undrar vad en trigomiskel är, medanallas vår malligaste författare är höjd över all misstanke.Läs det nyupptäckta manuset av skräckmästaren HPLovecraft, och få kalla kårar av ett annorlunda Sverigeunder nazisterna. Ingenting är omöjligt och allt ärRUMTIDSENLIGT!

Läsprov

Köp boken:

Köp via mobilen:

Första recension om Rumtidsenligt finns här: https://tiratigerforlag.se/bertil-falk-om rumtidsenligt/

Ny recension av Rumtidsenligt!
Michael Nystås skriver bland annat: Jag vill påstå att de 31 berättelserna i Rumtidsenligt! väl lever upp till ambitionerna, möjligen med ett litet fåtal undantag som vi skulle kunna benämna »transportsträckor» för att i någon mån tala författarens språk.

Ahrvid Engholm har ofta ett fyndigt anslag och ett sätt att balansera på gränsen till händelser som inträffat i verkligheten. Han vrider till och skruvar fram nya historier på gamla historiers grund. Det vill jag kalla skickligt!

 Nämnas bör även författarens känsla för detaljer. Hans miljöbeskrivningar förleder en att tro att man är på plats. Ett exempel hämtat ur »Kall fusion»: »Heltäckande, grön matta. Ett glasskåp med medaljer och utmärkelser. En luftfuktare stod och blåste dimma på en exotisk minipalm.»

Läs hela recensionen på kontrastmagasin.com/bokrec.html