Hammerslag

Genre: Steampunk, oscariansk alternativhistoria. Feelgoodsciencefiction.
Författare: Tora Greve
Omslag: AR Yngve
ISBN mjukband: 978-91-7773-112-2
ISBN ebok: 978-91-7773-123-8
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 390

Framsidan Hammerslag

Kort presentation:

Direktör Jens Hammer är fanatisk JulesVerne-anhängare och vill förverkliga sin idols drömmar om en månkanon år 1903. Med tillsynes oändliga ekonomiska resurser bygger han världens största hydroelektriska kraftverk och lägger forsen Rjukan i Norge i rör. Samtidigt förvandlar han de karga bondgårdarna i byn Saaheim till en modern industristad, befolkad av Europas ingenjörselit. Det största tekniska underverket är själva kanonen, en massaccelerator som byggs inne i berget Gaustatoppen. Men faktum är att kanonens mynning pekar österut – mot Stockholm.

Läs första kapitel här.

Se film här.

Köp boken här

Om du köper med mobilen

Recensioner:

Cecilia Wrige i Populär Astronomi:

Det bästa med boken är att författarinnan lyckas skildra både den tekniska sidan av ingenjörernas arbete med acceleratorn samt karaktärernas inre liv på ett intressant sätt. Både den som tycker om rymdfysik och den som gillar att läsa om människoöden kommer att hitta något här. Den är en perfekt kombination av relationsdrama och sci-fi som jag rekommenderar till alla som vill krypa upp i soffan med mysig rymdläsning. Till det bör här tilläggas att den här boken är väldigt bra!

Yvonne Waern skriver om Hammerslag på sin blogg:

Tora Greve har skänkt oss en intressant och mystisk historia, berättad i ett oerhört vackert, skimrande språk. Med glimten i ögat berättar hon om både forskare och teosofer. Därtill presenterar hon tekniska problem och deras lösningar på ett skickligt sätt. Vid sidan av själva berättelsen gör detaljrika skildringar av miljö, inredningar och arkitektur i Norge boken mycket läsvärd.