Kategorier
Förlagsaktiviteter

SciFiWorld Helsingborg

Veckoslutet efter Bokmässan i Göteborg var det dags för SciFiWorld Helsingborg. Det var fantastiskt väder under hela tiden. Nu fick jag testa min nya skrinda. Den är fin och lätt att handskas med. Delade monter med bland andra Lisa Rodebrand och Sofi Poulsen som höll i vårt arrangemang. Torsten avvek så snart montern var iordningställd för att vandra på Kullen. Vi stod lite för oss själva bakom en vägg med ansiktet mot restaurangen där endast en rännil människor passerade. Sålde betydligt sämre än på SciFi World i Malmö. Dessutom var det för tätt inpå Bokmässan i Göteborg. Kunder som köpt av mig där kom tillbaka här och köpte titlar de inte köpt där. Sålde inte alls vare sig KG Johanssons böcker eller AR Yngves bok, däremot såldes några av Bertil Falks Lönnerstrand-noveller, samt mina egna science fiction-böcker. Jag stod med hjärtat i halsen eftersom Hammerslag hotade med att ta slut och jag hade lovat 10 ex till popupbutiken på Emporia. Det blev till slut 5 ex som jag la undan.

Mitt bord i vår gemensamma monter.

Tomten kom inkognito och tittade.

Tomten poserar med en novellsamling.

Söndag eftermiddag hade jag inte mera kaffebröd och gick för att inhandla något gott. Jag hittade handgjord choklad och köpte en handgranat med nötnougatfyllning. Först tänkte jag gå omkring och leka lite med den på utställningen, men uppfattade en sur blick från vakterna bara under turen från chokladtillverkaren till min monter då jag passerade med handgranaten. Det kanske vore en dålig ide. Visserligen ska Sundsperlan rivas, men inte så snabbt och inte med folk inuti. Handgranaten hade en verklighetstrogen sprint, så jag åt den nerifrån och uppåt. Sprinten åt jag sist.

Inte så populärt bland vakterna på mässan…

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.