Tora Greve

Om äventyraren Tora Greve och hennes projekt.

Tora framför Gaustatoppen
Tora framför Gaustatoppen

Då jag gick av med pension vid 65 års ålder, tänkte jag att nu har jag 35 år av frihet framför mig. Jag har artros, och visste att jag inte längre skulle fungera optimalt som textilkonstnär. Läs mer om min konst på toragreve.se

Jag hade massor av pärmar med manus som bara väntade på att utarbetas. Att skriva på en dator är mindre ansträngande än en skrivmaskin, så jag tänkte att en passande hobby skulle vara att ta upp skrivandet igen.

Det blev en del noveller som jag skickade in till tävlingar och kom med. Så småningom började jag skriva böcker. I min ålder har vi inte tid att vänta på de etablerade förlagen, så jag startade förlag som en underavdelning till mitt befintliga företag inom konst.

Att jag valde science fiction beror på mitt intresse för rymden. Jag har bland annat kvinnligt nordiskt rekord i observerade totala solförmörkelser. Det har i sin tur fört mig till alla jordens kontinent, där jag bland annat har intresserat mig för ursprungsbefolkningen och fått höra deras historier och myter.

Science fiction, fantasy och historia har, vid sidan om astronomi och äventyrsresor varit min hobby hela livet.  Läs mer om mina resor på torasol.se

Jag trivdes med min hobby, men så fick jag förfrågan om att bli publicerad i Tyskland och USA, och behövde hjälp med kontraktet. Jag vände mig till SFF. De sa ifrån att om jag behövde deras tjänster igen, måste jag bli medlem. Så det blev jag.

Då tänkte jag att nu var jag visst författare på allvar.

Länk till intervju: midgardsormen.nu/2022/12/05/tora_greve_forfattarportratt/