Siriuskrönikan: Erövraren

Titel: Siriuskrönikan: Erövraren
Genre: High fantasy
Författare och illustratör: Tora Greve
ISBN mjukband: 978-91-7609-247-7
ISBN ebok: 978-91-7609-250-7
Utgivningsår: 2014
Antal sidor: 390
Hårdband utgivet:  2016
ISBN hårdband: 978-91-7611-544-2
framsidanerovrarenhtm
Kort presentation: Erövraren är första bok i Siriuskrönikan.
Sirianernas planet rör sig mellan de båda stjärnorna i Sirius solsystem i en instabil bana. Ledaren för den svarte Nairobistammen, Svarte Nairobi, har fått tillgång till en universell kraft som kan korrigera banan. Vid hjälp av svåra ritualer, där deltagarna riskerar livet, stabiliseras planetens bana. Den aningslöse härskaren Eros av Cibia blir Svarte Nairobis fiende då Nairobistammen gör stora ingrepp i hans klan. Eros förföljer Svarte Nairobi och vill döda honom och utrota Nairobistammen, utan att veta att han samtidigt hotar planetens existens.

Provläsning Erövraren.

Läs mera om Sirius solsystem.
Fakta om Sirius solsystem.

Köp boken här.

Om du går in via mobilen.

Recensioner:
Utdrag av Bertil Falks artikel i tidningen Kulturen:
Fantasy är en kusin till sf och ett syskon till sagor och legender. Och fantasy har ett kulturantropologiskt drag som genren delar med sf. Denna etnologiska sida av fantasy och sf präglas av fiktiva beteendemönster och fiktiva religiösa mönster. Vi känner igen det från Sagan om ringen och Game of Thrones och det är framträdande i Tora Greves tjocka fantasyroman Erövraren. Siriuskrönikan (TiraTiger Förlag 2014).
….
Om norsk-svenska Tora Greve ska sägas att hon är en Limhamnsbaserad textilkonstnär som förvandlas till reseledare varje gång det inträffar en solförmörkelse någonstans ute i världen. Hon är amatörastronom och stod på 1970-talet i kontakt med Carl Sagan om hur banrörelserna till en planet borde vara för att den ständigt skulle befinna sig i den livgivande zonen. Resultatet blev att hon räknade ut den möjliga förekomsten av banan för en sirianernas planet. Boken är originellt nog illustrerad med fotografier av hennes textilkonst.

Länk till hela recension Tidningen Kulturen.