Övervakaren

Titel: Övervakaren
Genre: Science fiction
Författare: Tora Greve
Omslag: Andreas Raninger
ISBN mjukband: 978-91-7819-596-1
ISBN ebok: 978-91-7819-619-7
Utgivningsår: 2020
Antal sidor: 180

Framsida Övervakaren illustrerad av Andreas Raninger.

Kort presentation: Astrobiologen Inti har lyckats skapa en mänsklig hybrid på en primitiv planet. Den ambitiöse professor Ypsilantis bestämmer sig för att hämta den, vilket blir starten på en rad oförutsedda händelser som slutligen tvingar biotronen S. Doradus i Huvudcentralen att gripa in. Tre unga kvinnor hamnar i centrum för hans uppmärksamhet, och på olika sätt visar de sig spela en viktig roll i Typ 3-civilisationens öde. Deras liv kommer aldrig mer att bli sig likt.

Läsprov

Köp boken här:

Köp via mobilen:

Här finns videon

Olika röster om sekvensen Theodora:

Som vanligt i Tora Greves sf är handlingen omöjlig att förutse. Efter rymningen tar händelseutvecklingen sig fram på oväntade, men typiska toragreveska vägar. Och apropå könsord så kör Tora Greve med begreppet ”kärleksspjut”, som bör komma med i nästa upplaga av Bengt G. Dagrins Stora fula ordboken.

Bertil Falk, Tidningen Kulturen.

Theodora av Tora Greve var en annan novell om en biologiskt framavlad hybrid med en intressant POV som går utanför den fyrkantiga boxen.

Carola Strömstedts blogg Skrivandets magi och vedermödor.

Tora Greves Theodora har samlingens kanske mest lovande intrigupplägg. En främmande telepatisk varelse, som liknar en attraktiv kvinna, tas från sin hemplanet till ett laboratorium, där hon behandlas illa, våldtas och till slut dräper en i personalen och flyr. Prosan är bra.

Ahrvid Englund: Skriva.