Asteroiden

Titel: Asteroiden
Genre: Science fiction, alternativ historia 1960
Författare: Tora Greve
Formgivning: Peter Beckman
ISBN mjukband: 978-91-7819-044-7
ISBN ebok: 978-91-7819-234-2
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 175

Framsidan Asteroiden

Kort presentation: En asteroid dyker upp vid Uranus och ett par doktorander upptäcker att den är på kollisionskurs med deras planet. Myndigheterna försöker undanhålla sanningen, men rykten sprids och en UFO-grupp påstår att de fått kontakt med en varelse som heter Orthon. Hans uppgift är att rädda världen, men är människorna verkligen beredda på vad det innebär?

Läsprov första kapitel

Här finns videon

Köp boken här

Köp via mobilen

Recension i Populär Astronomi nummer 4 2019 av Joachim Wiegert, som bland annat skriver:
Tora använder sig av ett alternativt samhälle inför extrema förändringar som ett verktyg för att ta upp frågor som fattigdom, flyktingar och miljökris. Jag gillar den andra halvan av boken där man får lära sig mer om Dilmun genom att hoppa mellan vitt skilda karaktärer världen över. Boken börjar alltså rörigt, men den har mycket potential då världskildringen är intressant.

Recension på videpro.se av Ragnar A. Söderling som bland annat skriver:
Berättelsen flyter på i ett högt tempo med många aspekter från litteraturen om UFO-kontakter och är väldigt underhållande. Jag tycker att berättelsen även speglar många intressanta frågeställningar om mänskliga beteenden och mänsklighetens förutsättningar på en planet med begränsade resurser.
Jag finner boken mycket läsvärd, speciellt om man tidigare läst en del UFO-litteratur som t ex. George Adamskis .