Arkitekterna

Titel: Arkitekterna
Genre: Science fiction
Författare: KG Johansson
Omslag: Gunilla Dahlblom
ISBN mjukband: 978-91-7819-373-8
ISBN ebok: 978-91-7819-248-9
Utgivningsår: 2019
Antal sidor mjukband: 284

Framsidan Gunilla Dahlblom

Kort presentation: Några hundra år efter klimatkatastrofen blir stjärnresor möjliga. Med tiotals koloniserade världar följer ökad levnadsstandard men också problem och kriser. Tre människor spelar viktiga roller för att skapa om samhället: Dave Rossignol kan aldrig glömma den bror han förlorade. Mellow Doux växte upp i ett svältande Afrika och har möjligen orsakat ett underverk. Jacob Marklund drivs av en vilja att göra världen bättre. De tre kommer att bli den nya världens arkitekter.

Läsprov

Köp boken här:

Köp via mobilen:

Recensioner:
Clas Svahn säger på btj: Mänskliga svagheter som intolerans, maktbegär och jakten på rikedom får en till synes trygg värld att falla samman. Författaren låter läsaren fundera över politik och religion i sin beskrivning av ett framtida samhälle. Detta i en läsvärd bok där han hela tiden håller intresset vid liv.
Helhetsbetyg 4.

Stewe skriver på sin blogg bland annat: Några hundra år efter klimatkatastrofen blir stjärnresor möjliga. Med tiotals koloniserade världar följer ökad levnadsstandard men också problem och kriser.
Tredje delen i Noisy-trilogin av suveräne KG Johansson. Inhandla, läs och ge bort ett extra exemplar i julklapp!

Ibokhyllan.blogspot.com skriver en lång positiv recension och avslutar med:
Så, summa summarum, de frågeställningar som dyker upp när jag läser Arkitekterna är så otroligt viktiga, och aktuella, sådana som vi tvunget bör bli mer uppmärksamma på, ge mer fokus, diskutera. Science fiction på rätt sätt ger oss detta, gör oss i bästa fall lite klokare på vår omvärld och den tid vi har framför oss. Här har ni en sådan roman, som inte tummar på underhållningsvärdet i övrigt heller; gäller såväl spännande karaktärer, intressanta och inlevelsefullt beskrivna miljöer, futuristisk teknik, stjärnresor och intrikata relationsförvecklingar.
Betyg: 5/5