Kategorier
Förlagsaktiviteter

AR Yngve-dagen

AR Yngve på bokmässan i Göteborg 2019

2 juli är det den internationella A. R. Yngve-dagen. Då firar vi författaren och illustratören A. R. Yngve.

Han föddes 1969 i Göteborg, och är medlem i den göteborgska science fiction-föreningen Club Cosmos. Yngve är en livslång science fiction-älskare som började skriva historier och rita SF-bilder redan i grundskolan.

Han blev först serietecknare, och hans serier publicerades bl.a. i tidningen Svenska Serier på 90-talet. Senare gav han upp serierna för att koncentrera sig på att skriva prosa.

Yngves noveller dök upp i svenska fanzines redan på 80-talet. Hans noveller har sedermera publicerats i tidskrifter i Sverige, USA, England och Kina.

Yngve började själv publicera sina romaner på en Internetsida mot slutet av 90-talet. Hans första ”riktiga” utgivna roman var ungdomsboken Terra Hexa, som kom ut på Wela Förlag år 2004.

Yngve har illustrerat både sina egna och andra författares böcker, bl.a. för KG Johansson och Tora Greve. Han har skrivit en radioserie, ”Magiens Arv” som sändes på NRK år 2009.

Yngve är även en driven dataspelsdesigner, och har gjort många spel för Commodore 64. Han jobbade i flera år för den norska dataspelsfirman Funcom, där han skapade idén till PC-spelet No Escape (2001).

A. R. Yngve bor numera i Norge med sin fru och ett barn. Han har flera bokprojekt på gång. ”Jag har fler idéer än jag hinner skriva historier av, men så har det alltid varit”, förklarar han. Han skriver både på svenska och engelska, och har gett ut flera engelska böcker på Amazon.

LÄNKAR:

Hemsida: http://aryngve.com
Bibliografi: http://aryngve.com/cv.html
Böcker på engelska:https://www.amazon.com/A-R-Yngve/e/B075K8BSWT
Dataspel (för Commodore 64): http://psytronik.itch.io
Boktrailers: https://www.youtube.com/channel/UC53M3eGPmJPhY1wlgBgI9wA/
Trailer för bokserien ”Darc Ages”: https://youtu.be/GOnsPBvce-w
NRK-radioserien ”Magiens Arv” på YouTube: https://www.youtube.com/user/MagiensArv
Sök filmen om Rex Omega på Tora Greves youtubekanal.

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.