Kategorier
Förlagsaktiviteter

Referat från Litteraturrundan

Jag deltog i Litteraturrundan under två dagar, 4 – 5 maj. Jag är medlem av KKV Textil, och hade lånat deras galleri. Där hängde jag en utställning med bilder från böckerna i Siriuskrönikan.

Skyltfönstret på Galleri Textilkoll.

Första dagen var vi två, Dennis Renfors och jag. Det kom besökande helt från Stockholm, och plötsligt var lokalen full. Runt tio personer fyller en så liten lokal. Både Dennis och jag läste från våra böcker.

Dennis läser och blir filmad.

För min del blev det mera läsning från en av böckerna ”under bordet”, nämligen Hammerslag. En av recensenterna beskriver den som feelgoodsciencefiction och läsningen drog ner några skratt. Dennis läste mycket livfullt från sin senaste bok Botemedel mot hästkurer. Vi fick sporadiska besök inifrån själva ateljén av folk som arbetade där. Då dagen var slut hade vi skrattat mycket. Vi sålde just de böckerna vi läste ifrån, så läsning boostar försäljningen. Dennis och jag pratade om att vi skulle ha uppträdanden på vernissager, för även han gillade lokalen. Efteråt pratade jag med en del av de andra KKV-medlemmerna, och de menade att vi borde dra igång utställningsverksamheten på riktigt igen och inte bara ha fönsterutställningar. Då kunde ett samarbete med författare vara trevligt.

En del av utställningen.

Andra dagen var jag ensam i galleriet. Det blev en lugnare dag utan uppläsning. Besökarna var mera intresserade av konstverken, som de trodde ingick i kampanjen ”öppna ateljéer”. Jag fick öppna dubbeldörren mot ateljén där ett antal tjejer jobbade. Det blev mycket prat om vävtekniker och konstverk, och besökarna drog iväg med konstvykort.

Två helt olika dagar!

Tora Greve.


Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.