Kategorier
Förlagsaktiviteter

Litteraturrundan 2019

Projektet Utanför gränserna

initierades av Konsthantverkscentrum under ett möte på Malmö Universitet för flera år sedan. Då startade Tora Greve projektet med Siriuskrönikan, där hennes textilkonst skulle integreras med författarskap. Det blev till slut sex böcker. Under arbetet med Siriuskrönikan valdes Tora Greve in i Författarförbundet. Tora Greve är även medlem i KIF/KRO och ställer ut konst bl a på Konstnärernas Kollektivverkstad Textils galleri, Textilkoll. Adress: Korsgatan 6, Malmö (mellan Rättscentrum och Östra Förstadsgatan).

Under Litteraturrundan 4 – 5 maj kommer Tora Greve att berätta om projektet på Galleri Textilkoll och visa bilder. Öppetider: Lördag 11-16. Söndag 12-16.

Alla framsidor Siriuskrönikan

Citat från Tidningen Kulturen 2015-08-16: Fantasy har ett kulturantropologiskt drag som är framträdande i Tora Greves tjocka fantasyroman Erövraren. (Sirius1)

Siriuskrönikan är episk fantasy om en planet som rör sig mellan de två solarna i Sirius solsystem. För att korrigera banan, krävs en Mästare kunnig i praktisk kvantmekanik. Denna Mästare finns som sammanhållande länk genom hela bokserien. Planeten är huvudpersonen. Varje bok kan läsas för sig.

Författarcentrum Syd

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.