Kategorier
Förlagsaktiviteter

Bokmässan i Lund 2021

Referat Bokmässan i Lund 2021-11-13

Trots varningar om att inte utsätta mig för allmänhetens smittor bara en vecka innan avresan till Antarktis, vågade jag gå på Bokmässan i Lund. Packfull av boostervacciner både mot covid och säsongsinfluensa gick jag till Apotek Hjärtat och frågade om de sålde extra skydd. Som författare i fantasygenren väntar ändå alla att man ska lajva, så jag tänkte klä ut mig till rymdvarelse.

Tora i skyddsutrustning vid bordet.

Tog bara med höstens nyutgivning, antologin Om rätten till min egen död som jag medverkar i, samt min yogipunkbiografi Gudinnan från Limhamn. Båda böckerna hade release på Lund Stadsbibliotek den dagen och firades med framträdande på scenen. Jag läste ett stycke med anknytning till Lund där den kände lundaprofilen Adolf Herrlin spelade huvudrollen. Varje författare fick bara 5 minuter vardera på scenen, så jag sa att de som ville veta hur det gick med kärlekshistorien mellan Adolf Herrlin och den gammalegyptiska gudinnan Seshat fick köpa boken.

Tora på scenen i atriet.

Det visade sig att jag fick napp. Folk i publiken som känt eller vetat om honom kontaktade mig efteråt och köpte boken. Jag träffade intressanta människor, bland andra Eva Marie Widmark som varit guide på en båt i Antarktis. Hon var med på den båten där min Mount Everest-väninna Lilly var med då båten gick i kvav i The roaring forties. Eva Marie är dessutom barnbarn till polarforskaren Hjalmar Riiser-Larsen som givit namn åt Larsen-shelfen.

Eva Marie o Tora.

Eva Marie var bland de som kände Adolf Herrlin och berättade att han hade konstruerad en motsvarighet till det intelligenta hemmet. Morgontidningen kom med linbana upp i lägenheten och samtidigt drog morgonkaffet i gång. Jag kommer ihåg att han hade massor av fyndiga manicker.

Läs mer om Litteraturrundan på litteraturrundan.se

Läs mer om Gudinnan från Limhamn på tiratigerforlag.se/gudinnan-fran-limhamn/

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.