Kategorier
Förlagsaktiviteter

Litteraturrundan

Litteraturrundan 5 – 6 september 2020

Lokal: Tycho Brahe Observatoriet, Galgebacken, baksidan av vattentornet i Oxie.

När: klockan 12 – 17 båda dagar.

Programmet presenteras i tvåtimmars pass, det första kl. 12-14, det andra kl. 15-17.

Anmälan krävs, kontakta tora.greve(at)siriussolarsystem.se

Tycho Brahe Observatoriets gårdsplan.

Program:

Tora Greve berättar om en Typ 3-civilisation i sina science fiction-böcker. De som kan visa upp att de äger ett signerat exemplar av böckerna Geonfysiker och Orionsektorn, får ett gratis ex av den senaste, Astrobiologerna.

Dennis Renfors: Veteran i Spoken Word/Poetry Slam-sammanhang. Han har i Sverige på eget förlag givit ut boken ”Botemedel mot hästkurer”. I USA har Hollywoodförlaget International Word Bank givit ut hans poesi i två diktsamlingar: ’Kiss Lara Anytime’ och ’Fried Egg Philosophy’. Dennis skriver även sånger. Han har med trubaduren Lars Laholm som sjunger och spelar för oss.

Gäster:

Möt Ragnar A Söderling som debuterade som romanförfattare i september 2019 med den historiska romanen Flickebarnet Signe, Boken är den första delen i en trilogi som är inspirerad av ett sant levnadsöde som utspelade sig från 1881 till 1945. I trilogins första del får följer vi Signes tjugofyra första levnadsår som börjar med att hon vid två månades ålder lämnas till ett barnlöst kyrkoherdepar. Hos dem hon får en strikt religiös uppfostran. Hennes fortsatta liv gestaltar sig dock inte som fosterföräldrarna tänkt sig. Hon söker sig till olika yrkesroller och attraheras av kvinnorörelsen och påbörjar en klassresa. Boken är resultat av flera års forskning i ett digert källmaterial eller som Ragnar uttrycker det: ”Jag har under flera år tillbringat stor del av min vakna tid tillsammans med en död kvinna.”

Dessutom får vi kanske hemliga gäster från Lunds akademiska astronomivärld.

Författarna säljer och signerar böcker under mötet.


Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.