Kategorier
Förlagsaktiviteter

Bertil Falk-dagen

Bertil Falk på toppen i Himalaya.

21 maj är det den internationella Bertil Falk-dagen. Då firar vi den kände journalisten, TV-reportern och författaren Bertil Falk. Han drev under många år zen zat förlag, tills han tog pension vid 85 års ålder. Hans förlag gav ut flera antologier med science fiction-noveller, bland annat Sture Lönnerstrand. Han redigerade tredje del av Lönnerstrand åt TiraTiger Förlag. Samtidigt höll han på med ett större projekt – en bok om Feroze Gandhi på engelska. Den kom ut i Indien och väckte stor uppmärksamhet. Efter det tog Bertil pension, som han avnjuter på Söderslätt under lövträden och luktar på blommorna. TiraTiger Förlag fick ta över de resterande böcker i Lönnerstrandserien från zen zat och säljer numera dessa på bokmässor och marknader. Det finns ett visst intresse för dessa böcker, och det är runt 20 stk kvar av varje titel. Vi har ett fåtal exemplar (under 10 stk) på lager av Lönnerstrand 3 för SEK 100. Lönnerstrand 3 finns annars på #bokus och #adlibris samt på förlagets widgetshop.

Framsidorna Lönnerstrand 1 & 2.

Under coronaepidemin är det stopp för alla fysiska arrangemang. Därför säljer TiraTiger Förlag Lönnerstrand 1 & 2 för SEK 50/stk plus porto som är blå påse storlek M, kr 59. Köper du båda, får de plats i påsen tillsammans. Kontakta TiraTiger Förlag på tora.greve(at)siriussolarsystem.se. Vi tar emot swish. Bor du i Malmöområdet, går det bra att hämta och betala kontant eller med kort.

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.