Kategorier
Förlagsaktiviteter

Bokmässan Göteborg 2018

Jag hade glömt beställa rum på Gothia Towers, och då jag äntligen kom loss, fanns inga kvar. Jag kunde få ett i Upper House. Dubbelt så dyrt, men äventyraren vann över snålheten. Det var en helt sluten avdelning i Gothia Towers, med egen glashiss som åkte utanpå hotellet. Vi fick ett rum på tjugofjärde våningen som hade ett badrum med både dusch och badkar, bra för en duschfantast. Dessutom hade vi som bodde där uppe eget frukostrum på tjugofemte våningen. Men frukosten bestod av konstiga smårätter som påminde mer om middagsrätter och de hade varken pannkakor eller bananer. Där fanns även receptionen och en bar med soffgrupper. Vi hade tillgång till spa med uppvärmd utomhuspool på tjugonde våningen. Spaet var en upplevelse. Det fanns flera bassänger med och utan bubblor, en fantastisk hamam, och uppvärmda liggsängar. Jag testade allt. Hade tänkt vara där i en timme, men det räckte inte, så jag missade ett TV-program jag kan se på Play senare om jag gitter. Vi fick badtofflor och en necessär med olika peelingcremer och tvålar. På rummet fanns morgonrockar, och det var meningen att vi skulle åka glashissen mellan rummet och spaet iförd morgonrock och tofflor. Det var lyxigt värre.

AR Yngve fotograferar monterkolleger.

På Bokmässan hade jag min vanliga monter A01:52 på hörnan mellan Fantastikgränd och ett av huvudstråken. I år hyrde jag två bord, ett på 120 cm och ett på 180 cm, som bildade en hörna mellan Fantastikgränd och huvudstråket. Vi investerade även i en golvmatta. Som alltid beställde jag el. Det blev den perfekta inredningen med kartongerna som bildade pidestal täckt av en tjock västafrikansk duk med datorn med video ovanpå. Montern delade jag med Sandra Petojevic och Anders Blomström torsdag-fredag. Lördag-söndag kom AR Yngve och Linus Löfgren. Söndag besöktes vi av författaren Anna Runhage, som signerade de sista exemplaren av sin bok Havsprinsen. Sandra undrade om det skulle bli någon kvar till söndag, men det gick ihop precis. Linus sålde slut på sin debutroman Sagan om Vattenfolket innan mässan var slut, och försvann med sin flock berlocker.

 

AR Yngve anfalls av berlocker.

De två sista böckerna i Siriuskrönikan kom i år, Översteprästinnan och Arvingen. Det känns märkligt att krönikan är färdig. Fortsättningen är de äventyr jag skrev som tolvåring. Det kan bli lösrivna noveller, men mer har jag inte planerat när det gäller Sirius. Jag presenterade hela projektet på Sveroks scen i monter A04:49.

Presentation Siriuskrönikan på Sverokscenen.
Jag hade beställt fina handgjorda Siriuspraliner av Ulrika Fjellborg och delade ut dessa endast till kunder som köpte böcker.

Ulrika Fjellborg med monterkolleger.
Som alltid hade boklagret krympt med ett par kartonger då jag kom hem och röjde i böckerna. Hammerslag, Sirius1 och Sirius6 hotade med att ta slut, men de klarade sig.

Alla framsidor Siriuskrönikan.
Jag har beställt monter igen till nästa år, och passade på att beställa rum med dusch på Gothia Towers.

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.