Kategorier
Författaraktiviteter

Att fokusera på skrivandet blir min framtid

Denna veckas gästbloggare är Monica Ivesköld.

Jag skrev dikter som sjuåring och skapade tidningar och böcker/noveller som tioåring. Så har det fortsatt. När jag i slutet av 80-talet var delägare i Lexikon (ett av dåtidens största utbildningsföretag och fortfarande stort inom utbildning), fanns det inte många fackböcker. Min dåvarande chef bad mig starta ett företag och på kvällar och helger skriva kurs- och fackböcker. Så blev det. Jag startade Milord Inspiration. De första åren var detta ett handelsbolag. Numera är det en enskild firma.

Från slutet av 80-talet har jag således skrivit fackböcker. Jag har fram till idag gett ut 70 böcker. Manus för ytterligare ett antal är på gång. Just idag när jag skriver detta, har ett förlag beslutat ge ut min senaste bok – ”Skriva fackböcker”.

Milord Inspiration har de senaste åren (sen 2012) satsat på onlinekurser. Jag blev då en av de tjugo första certifierade utbildningskonsulterna inom e-learning i Sverige. Långt dessförinnan var jag även certifierare för alla som ville ta datakörkortet.

Nu vid årsskiftet beslutade jag lägga ner onlinekurs-verksamheten med fler än trettio e-learningskurser. Ca sjutton av dessa kommer utbildningsföretaget Kursakademin att ta över och lägga upp på sin plattform. Resterande lägger jag ner. MEN … jag kommer att dokumentera samtliga och skriva nya fackböcker i ämnena. Så du kan räkna med att det kommer ca tjugofem nya böcker de närmaste åren. Först ut är således boken med namnet ”Skriva fackböcker”. Sedan kommer boken ”Smekmånad livet ut” (en bok för alla parrelationer som vill förbättra och förfina sin kommunikation och leva lyckligt ihop). Därefter kommer en annorlunda bok ”Word – Orden runt på 80 dagar” (är arbetsnamnet).

Förutom alla dessa fackböcker, har jag även publicerat en roman ”Porten till friheten” och nästa roman (med arbetsnamnet ”Elvira”) kommer inom kort. Jag har skrivit åtta roman-manus som samtliga kommer att publiceras.

Två barnböcker har det blivit genom åren. Första boken skrev jag med mina norska barnbarn – ”Pojkarna Bus och de tre nycklarna”. Nästa barnbok skrev jag med mina svenska barnbarn – ”Axel, Erik och sjöodjuret Fnurk” (den lanserades i januari 2023). Troligen blir det ytterligare en barnbok där jag har målat alla bilder själv i akvarell.

Slutligen har jag deltagit i ca trettio olika antologier med mina noveller och fler blir det. En av dem har jag varit redaktör för.

Här kan du kika på några av de senaste släppta böckerna:

Romanen Porten till friheten (där du kan lyssna på prologen): https://www.bokus.com/bok/9789189261129/porten-till-friheten/

Länk till FramgångsRIK & Lycklig: https://www.bokus.com/bok/9789163734229/framgangsrik-lycklig/ (den här boken kan du få köpa direkt av mig för 50 kronor + frakt) – hör av dig så fixar jag!

Länk till Pojkarna Bus och de 3 nycklarna: https://www.bod.se/bok/monica-iveskoeld/pojkarna-bus-och-de-3-nycklarna/9789176994191.html

Länk till Handbok för textproduktion: https://www.bokus.com/bok/9789176998892/handbok-for-textproduktion-layout-design-och-formgivning-vad-gor-skill/

Länk till antologin Lyckliga tider: https://www.bod.se/bokshop/lyckliga-tider-monica-iveskoeld-9789174630336

Länk till Excel-boken: https://www.bod.se/bokshop/excel-bli-en-formel-1-foerare-monica-iveskoeld-9789180070324

Länk till Börja skriva framgångsRIKT: https://www.bod.se/bokshop/boerja-skriva-framgangsrikt-monica-iveskoeld-9789179690380

Länk till Redigera framgångsRIKT: https://www.bod.se/bokshop/redigera-framgangsrikt-monica-iveskoeld-9789177855798

Monica Iveskölds böcker.

Jag bloggar fem dagar i veckan. Du hittar mina bloggar här:

www.monicaiveskold.se (som läggs ner under 2023)

www.resultat-direkt.se (som blir kvar)

Dessutom syns jag i sociala medier varje dag (sju dagar per vecka). Framför allt på Instagram och Facebook men jag har även filmer på YouTube, inlägg i Pinterest och på LinkedIn osv.

Här har du länkar ifall du vill följa mig:

LinkedIn: https://se.linkedin.com/in/monicaiveskold

Facebook-länkar: https://www.facebook.com/MilordInspiration/,
https://www.facebook.com/ResultatDirekt/,
https://www.facebook.com/Nycklar-i-vardagen-digitala-utbildningar-1506477816277818/,
https://www.facebook.com/Monica-Ivesköld-Författare-och-Konstnär-1555808734711936/

Pinterest: https://se.pinterest.com/monicaiveskold/

YouTube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCemn9EdhCtXONf3htNGSEmw/videos?shelf_id=0&sort=dd&view=0

Instagram: https://www.instagram.com/monicaiveskold/

Jag hoppas du vill följa mig och läsa några av mina böcker! Önskar dig en varm framtid och en strålande vår!

Monica Ivesköld

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.