Kategorier
Förlagsaktiviteter

Om rädsla

Min gästbloggare Monica Hamrin har skrivet om sin senaste bok:

Fackboken Känn rädsla utan rädsla

Jag heter Monica Hamrin och har skrivit boken”Känn rädsla utan rädsla”, utgiven på eget förlag 2019.

Bedömer att boken är lika aktuell idag som när den gavs ut.

Att jag valde att skriva om rädsla, var av fler anledningar.

Dels utifrån att jag är psykoterapeut, och har i min tjänstgöring stött på många klienter som kommit och känt sig stressade, där det visst sig under samtalen, vara mer rädsla än stress. Den fysiska upplevelsen av stress och rädsla är nära besläktade och kan vara svåra att skilja på, kan upplevas ungefär på samma sätt.

Dessutom har jag inte lyckats hitta någon bok om rädsla och anknytningsproblem, det vill säga den relation som man har med exempelvis sina föräldrar. Där vissa anknytningsproblem lätt kan leda till en ökad sårbarhet av och för rädsla, av obefogad karaktär.

Jag hade själv önskat att jag haft den här boken när jag växte upp, eller att någon annan i min närhet läst den. För att kunna förklara för mig så jag hade förstått mig på rädslan och dess funktion. Förklarat för mig hur mycket rädsla jag själv skapar genom mina tankar och min fantasi. Att jag fått förmågan att skilja på faktiska hot och mina tänkta hot.

Boken tar som sagt upp om anknytning och kännetecken på anknytnings-mönstren.

Den tar också upp om hjärnan i stora drag. Hur hjärnan fungerar, och ger förklaring till varför de olika delarna i hjärnan inte alltid är överens, vad det gör med oss och vad det kan få för konsekvenser.

Naturligtvis är en stor del av boken vikt för huvudämnet ~ rädsla och många av våra vanligaste rädslor:

Att inte duga.

Att inte räcka till.

För att nämna några. Hur rädslan kan gå från att vara, tillfällig, till att övergå i, oro, ångest och fobi.

Den tar upp om våra känslor och hur vi förhåller oss till dem.

Boken ger tips på vad som kan motverka rädslan och skapa ett bättre förhållande till vår rädsla, genom att acceptera att rädslan har något bra och är upplysande.

Vem tycker inte att det är läskigt att stå i talarstolen med publik framför sig.

Är du en av dem, föreslår jag att du köper boken, eller lånar den på biblioteket och läser den, med förhoppning att du kommer att kunna, stå ut och hantera din rädsla, så den inte blir ett hinder för dig.

Trevlig läsning önskar jag dig!

https://www.adlibris.com/se/bok/kann-radsla-utan-radsla-bli-van-med-din-radsla-9789151910734

Monica

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.