Kategorier
Recensioner

Bobbi A. Sand: Jag är skillnad

Bobbi A Sand: Jag är skillnad. ISBN 978-91-980434-3-3

Det är spännande, en slukarbok. Man bryr sig verkligen om att veta hur det går för Jonathan och bandmedlemmarna. Det är en realistisk genre jag vanligtvis inte brukar läsa, men denna kunde jag inte lägga ifrån mig utan att sträckläsa. Det är utan tvekan en av de bästa böckerna jag har läst i år. Språket är genomarbetat och flyter lätt. Dessutom är det trevligt med Malmömiljön som jag känner så väl.

Boken handlar om hårdrocksångaren Jonathan med artistnamnet Maxi Delica och hans band Permafrost. Förhållandet mellan bandmedlemmarna beskrivs. Vi får även en ingående beskrivning av hur de sminker sig och framträder både som band, på turné och som privatpersoner. De tycks leva för det mesta i en fantasivärld, förstärkt av alkohol och droger. Miljön är den artistiska som finns runt Möllevångstorget i Malmö. Jonathan visar sig ha psykiska problem som grundar sig i förträngda upplevelser i barndomen. Vid hjälp av terapeuten Stefan avtäcker han sitt sinnes hemligheter och kommer fram till en hoppfull insikt. Jag säger inte mer än att det rör sig om starka terapiscener och mycket dramatik på vägen dit.

Kan rekommenderas på det varmaste!

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.