Kategorier
Förlagsaktiviteter

Författarmöte irl

Äntligen skulle vi få träffas i verkligheten! Författarcentrum Syd arrangerade ett författar möte på Fredriksdal i Helsingborg 2021-08-12.
Det visade sig vara ett tältmöte där vi praktiskt taget satt utomhus.

Tält utan väggar.

Så småningom fylldes tältet av författare.

Tältmöte.

Vi hade ett fullspäckat program och mycket god mat. Vi startade med frukost, därefter en matig lunch med lax och grönsaker i knyte, så eftermiddagskaffe med kakor och till slut en matig räksmörgås.

Angela Garcia önskar välkommen.

Innan lunchen hann vi med ett tänkvärt föredrag av Sölve Dahlgren, där han berättade om bokbranschens än så länge försiktiga digitalisering till eböcker och ljudböcker. Det lär bli en explosion av sistnämnda när syntetisk uppläsning blir tillgängligt för alla.

Sölve Dahlgren berättar om bokens digitalisering.

Barbro Blomberg berättade om sin nya roman ”Fånga ljuset”, där hon satt samman lite olika starka kvinnor och skapat Hedda, en kvinnlig fotograf.

Barbro Blomberg berättar.

Efter att vi druckit kaffe blev det tid för bokbord och samtal om böcker.
Det blev också tid för en promenad både i parken och i angränsande skogsparti.
Till slut fick författarna 5 minuter vardera på en öppen scen.
Jag har lagt mig i debatten om snabbtågen som jag menar redan bygger på en gammaldags teknik, och läste högt från min sciencefictionroman ”Biotron” om de miljömedvetna invånarna på planeten Markab och deras satsning på maglev istället för flygtrafik.

Ny framsida Biotron

Tack för denna gång!
Tora Greve.

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.