Kategorier
Förlagsaktiviteter

Fångad i lyxvilla

Utvärdering av två kurser i Sitges med Ann Ljungberg.

Jag åkte till författarkursen för att byta miljö och försöka komma i gång igen med ett manus som blivit liggande i fem år. Jag fick fart på skrivandet. Manuset tog en oväntad vändning i riktning det humoristiska, och jag vet fortfarande inte om jag ska hålla den stilen eller göra det mera dramatiskt.

Grannen hade bilen på balkongen.
Samtidigt ville jag slicka lite högre sol under oktober och gärna ta några extra bad. Vi fick en släng av den fruktansvärda stormen på Mallorca som dödade så många människor. För oss blev det en del vackra blixtar och en formidabel regnbåge dagen efter. Att jaccuzin blåste sönder och en del andra saker hände fick vi ta. Ingen direkt katastrof hos oss. Tyvärr blev jag fånge i lyxvillan pga min skadade höft. Försökte ta mig ner till staden första dagen, med fruktansvärda smärtor som resultat. Det var trappor överallt, även ner till byn utan räcken dessutom, just det jag hade fått förbud mot. Lyckligtvis hade jag det bästa enkelrummet, med utgång direkt till terrassen och badrummet i anslutning till rummet. Så en trapp slapp jag.

Utsikt mot Sitges.
Torsdagen hade vi vilodag, och jag följde med på en vinprovning på Pares Balta. Gården var ekologisk och drevs enligt Rudolf Steiners principer, vilket innebar homeopatisk gödsling under nemåne, får som gick mellan raderna och åt löven efter skörden och gödslade, samt pollinerande bin som även producerade honung. Vinet var gott.

Vinkällare 12 meter under jorden.
Andra veckan var det kurs om marknadsföring på internet för företagare. Innan jag reste, visste jag exakt vad jag ville lära, nämligen hur man använder Facebook för företagare och Instagram för företagare. Det var en intensiv kurs och jag lärde mig mycket nytt. Vi hade vilodag fredag, då jag skulle praktisera vad jag lärt på egen hand. På kvällen tänkte jag att detta var hopplöst, jag tyckte jag kunde mindre än innan och begrep inget av varken Facebook för företagare eller Instagram dito. Så sov jag 11 timmar, blev coachad under förmiddagen och lärde allt jag ville. Det var även undervisning i hur man skriver pressrelease, vilket jag har gjort med framgång redan, och hur man skriver nyhetsbrev. Nu var min hjärna så full att jag brydde mig inte om nyhetsbrevet. Det får vara till en annan gång. De flesta av mina kurskamrater ska hålla föredrag eller kurser, vilket jag inte ska. De som inte hade hemsidor fick skaffa egna domäner. Hemsidan är klar för min del. Jag lärde mig skapa rullningslistor i wordpress, vilket gör översikten bättre.

Vi fick alltid god mat.
Jag vill bara tacka de två Ann – Ljungberg och Tavelin för en fantastisk kurs, samt våra värdar Connie och Gunilla som gjorde allt bra för oss, skjutsade, lagade mat och såg till att vi hade det bra på alla vis.

Jag har ett gott råd inför en kurs där man behöver vara uppkopplat nästan hela tiden: Skaffa extra surf på telefonen och använd den som internetuppkoppling med delning till datorn. Sitter vi en hel kurs med tunga filer uppkopplade till samma wifi på ett litet hotell så brakar internet ihop.

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.