Tora Greves noveller

Inför Fantasticon Danmark 2018 utlystes en steampunktävling. Min novell Delad vårdnad kom med. Den är egentligen en fortsättning på händelserna i boken Hammerslag, om hur det gick för paret Ellingsen och stjärnbarnet.

New Nordic Steampunk

Maj 2016 publicerades The Philosophers Stone i Lightspeed Magazine i nummer 72. Där var även en intervju med mig.

Framsidan Lightspeed Magazine maj 2016
Framsidan Lightspeed Magazine maj 2016

2012 valdes min novell Att leva sin dröm ut till antologin Leva sin dröm. Sedan valdes just denna novell till att representera Sverige i en tysk antologi, Auf dem Weg, om spännande nya skandinaviska författare. Novellen handlar om hur jag förverkligade min barndomsdröm om Himalaya och Mount Everest.

Leva sin dröm
Leva sin dröm
Auf dem Weg
Auf dem Weg

2014 var jag med i affronts antologi Maskinblod3 med novellenTvillingarna från Dilmun, en science fictionnovell.  Jonas Thente på Dagens Nyheter skriver om min novell såhär: ”Tora Greve beskriver sin avlägsna värld med stöd i utbredd naturvetenskaplig lärdom. Hennes novell börjar vid ett universitet i en dysonsfär tillhörande en typ 3-civilisation, där de olika fakulteterna forskar i minst sagt avancerade saker. Man slås av det faktum att vår egen civilisation ännu inte nått fram till typ 1.”

Maskinblod 3
Maskinblod 3

2014 var jag även med i Andra Världar Förlags steampunkantologi I varje ångetag med novellen Hammerslag. Där spekulerar jag i vad som hade hänt om Kristian Birkeland hade mött Jens Hammer istället för Sam Eyde. Denna antologi är numera utsåld från förlaget.

I varje ångetag
I varje ångetag

2014 var också året då affront publicerade novellsamlingen Kärlek i maskinernas tid och jag deltog med den oläckra novellen Theodora om hur ett försöksdjur med udda sexuella preferenser från en primitiv planet nästlar in sig i min typ 3-civilisation. Carola Strömstedt skriver såhär om min novell: ”Theodora av Tora Greve var en annan novell om en biologiskt framavlad hybrid med intressant POV som går utanför den fyrkantiga boxen.”

Kärlek i maskinernas tid
Kärlek i maskinernas tid

affront tyckte 2015 det var dags att det svenska science fiction-undret utmanar deckarundret i utlandet. Därför utgav förlaget den amerikanska antologin Waiting for the Machines to fall asleep. Jag skrev min novell The Philosophers Stone direkt på engelska, en alternativ verklighetshistorie där 1600-talets främsta vetenskapsmän och tänkare konfronteras med en civilisation från en fjärde rumsdimension. Isaac Newton har en nyckelposition.
Novellen valdes ut från antologin att publiceras i USA i Lightspeed Magazine, i förbindelse med en artikel om novellsamlingen.

Waiting for the Machines to fall asleep
Waiting for the Machines to fall asleep

Böcker, fantastik