För pressen

Inför Bokmässan i Göteborg  september 2018

Författaren Tora Greve – TiraTiger Förlag

Projektet Utanför gränserna

initierades av Konsthantverkscentrum under ett möte på Malmö Universitet för flera år sedan. Då startade Tora Greve projektet med Siriuskrönikan, där hennes textilkonst skulle integreras med författarskap. Det blev till slut sex böcker. Under arbetet med Siriuskrönikan valdes Tora Greve dessutom in i Svenska Författarförbundet.

Projektet kommer att presenteras i samarbete med Sverok på Bokmässan i Göteborg i monter A04:49 söndag 30 september kl. 10.30.

Siriuskrönikan visas i monter A01:52 i Fantastikgränd. 

Signering fredag 28 september kl. 15 – 16.

 

Alla framsidor Siriuskrönikan

Citat från Tidningen Kulturen 2015-08-16: Fantasy har ett kulturantropologiskt drag som är framträdande i Tora Greves tjocka fantasyroman Erövraren. (Sirius1)

Siriuskrönikan är episk fantasy om en planet som rör sig mellan de två solarna i Sirius solsystem. För att korrigera banan, krävs en Mästare kunnig i praktisk kvantmekanik. Denna Mästare finns som sammanhållande länk genom hela bokserien.

Tora Greve har haft störst framgång som författare till steampunk eller alternativ verklighet. Inom denne genre har hon deltagit i jurybedömda antologier i både Sverige, USA och hösten 2018 i Danmark, samt skrivet en kritikerrosad roman, Hammerslag.

Länk till hemsida: https://tiratigerforlag.se

Om företaget: TiraTiger Förlag är en underavdelning till företaget Torasol, där även Textilkonstnären Tora Greve ingår, samt en liten resebyrå. Torasol anordnar solförmörkelseresor numera endast på förfrågan, senast till Kiruna augusti 2018. Tora Greve har skandinavisk kvinnlig rekord i observerade totala solförmörkelser, 21 stk. Företaget finns på Limhamn och är helt webbaserat, men kan dyka upp irl under olika arrangemang.

Kontaktinformation:

Tora Greve

epost: tora.greve(at)siriussolarsystem.se

Mobil: 076-1155681

Hemsida med länkar: http://toragreve.se

 

Funderingar kring skapandets natur –  augusti 2018

Varför har jag ett sådant skapartvång? Jag är både författare och konstnär, och jag har alltid hittat på. Många gånger misstänker jag att det inte är mitt – det kommer utifrån någon annan källa som man ofrivilligt öser ifrån. Jag känner mig som en antenn som tar emot från ett osynligt fält som sträcker sig över hela universum. Jag kallar det Akashafältet. Det innehåller alla tankar, erfarenheter och önskemål som någonsin funnits i universum. Var det detta gamla filosofer kallade etern? På 1800-talet försökte många vetenskapsmän bevisa existensen av etern utan att lyckas. 

I år ger TiraTiger Förlag ut de två sista titlarna i Siriuskrönikan.

Siriuskrönikan.

Erövraren – Sirius1 utkom 2014.
Svarte Nairobi väljer härskarsonen till arvinge.

Härskaren – Sirius2 utkom 2015.
Robesdalens matriarkat utmanar härskaren Urians patriarkat.

Drottningen – Sirius3 utkom 2016.
Cibias drottning konspirerar mot Cibias härskare.

Mästaren – Sirius4 utkom 2017.
Härskaren Urian utrotar alla sina fiender.

Översteprästinnan – Sirius5 utkom 2018.
Miara vill bli drottning, inte översteprästinna.

Arvingen – Sirius6 – kommer ut 2018.
I väntan på härskaren Urians död.