Kategorier
Protokoll SF-gruppen

SF-gruppen 2017-04-09

Närvarande 9 stk.

Bertil Falk har samlat 20 noveller av Sture Lönnerstrand som ska ges ut av TiraTiger Förlag som volym 3. De två första kom ut på zenzat förlag. Det planeras även för en volym 4. Vi fick se en utskriven version som Bertil Falk gjort i Pagemaker och som nu är till bearbetning i pdf, vilket är det format förlaget vill ha. Den ska publiceras som POD för att bli långlivad.

Volym 3 kommer att ha release på Bokmässan i Göteborg i september, tillsammans med två andra titlar:

Hammerslag, en Oscariansk steampunkroman. Det är en vidareutveckling av en novell i Anna Vintersvärds steampunkantologi som gavs ut på förlaget Andra Världar 2014 och snabbt blev utsåld. Romanen trycks som POD, då novellantologin inte har kommit i nytryck, trots stor efterfråga. Romanen är genomläst av korrekturläsare och ska förberedas för tryckning. Materialet till omslag är skickat till illustratören.

Mästaren: Siriuskrönikan 4, fantasy från Sirius. Den är hos redaktör som nu jobbar med författaren. Boken är del av ett konstnärligt projekt som har fått stor uppmärksamhet av kultureliten, dels på grund av det konstnärliga, dels på grund av den ovanliga litterära stilen, som är mer siriansk än jordisk.

Vi fick gå hem tidigare då Tora insjuknade hastigt och vet inte hur de andra avslutade mötet.

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.