Kategorier
Protokoll SF-gruppen

sf-gruppen på TBO 2015-10-17 kl. 17 – 19

Närvarande sju personer, som tappert kämpade sig uppför Galgbacken i regnet.
Bertil Falk från zenzat förlag visade en dokumentär han gjort om Stålmannens skapare Jerry Siegel och Joe Shuster. Intressant i sammanhanget är att kvinnan som stod modell för Lois Lane sedan gifte sig med Jerry Siegel. Dokumentären tar upp det faktum att de två stackarna inte tjänade något på Stålmannen, då de sålde rättigheterna för en struntsumma och sedan förblev utfattiga. En välgjord dokumentär, med intervjuer av paret Siegel i Helsingborg.  Designen var Stålmannen-lik, med tredimensionell text i rubriken. Trots detta lyckades inte Bertil Falk sälja dokumentären till något amerikansk bolag. Kan det finnas skumma kapitalistiska intressen som inte vill ha någon dålig publicitet? En av de intervjuade, som kämpade för Shuster och Siegels rättigheter, vara ganska frän i sina uttalanden.
Efter filmen festade vi på hemgjorda kanapeer och cider. Det fanns även rödvin, men den åkte intakt hem igen även om bara en bil stod på parkeringen. sf-gruppen möts så sällan att vi gott kan festa lite under mötet.
Då kanapeerna var uppätna, höll Tora Greve från TiraTiger förlag ett föredrag om Sirius, med bilder bl a tagna med Meaden på TBO och röntgensatelliten Chandra. Den celesta mekaniken i Sirius solsystem diskuterades och världsbygget utifrån den. Som avslutning berättades om en bedragare med New Age-försänkningar som försökte lura pengar av folk för att upprätta en siriansk ambassad först på Valhallavägen i Stockholm och sedan på en bondgård i de mörka småländska skogarna. Enligt rykten lär den presumtiva ambassadören ha flyttat till Mora, men det är obekräftat.
Under programmet åkte en skål baconcrisp fram som tilltugg och lördagsgodis.

Bokutställning och tilltugg
Bokutställning och tilltugg

 

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.