Kategorier
Recensioner

Så tuktas en svinpäls

Under Författarkliniken stod jag vid bokbordet bredvid en annan författare, Pia F. Davidsson. Vi bytte böcker, hon fick Erövraren: Siriuskrönikan av mig och jag fick Så tuktas en svinpäls av henne.  Handlingen i stora drag: Tre kvinnor springer på varandra i ett koloniområde utanför Stockholm. Gemensam nämnare är de svinpälsar de dras med i sina liv. De beslutar sig för att hjälpas åt att lösa varandras livsproblem.
Och det gör de med råge. Det är riktigt förfärliga öden, men jag skrattade hela tiden. En har en alkoholiserad make, den andra en sambo som vill slänga ut henne utan vidare och sätta henne på bar backe, den tredje har en riktigt skum misshandlare till man. Handlingen utspelar sig under två veckor, mellan 8 juni och 20 juni. Hur de går till väga för att lösa problemen ska jag inte röja här, men bland annat får vi en riktigt dråplig beskrivning av hur de gör sig av med ett lik. Boken är ingen deckare. Det är en humoristisk slukarroman med feelgoodkaraktär, trots sitt allvarliga ämne. Det är tillgivenheten och vänskapen mellan huvudpersonerna som anger bokens ton.
Rekommenderas varmt!
ISBN: 978-91-7557-988-7

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.