Kategorier
Förlagsaktiviteter

Författarkliniken 28-30 augusti 2015

Andra har skrivit mycket om Författarkliniken, så jag vill bara berätta lite kort om det som gjorde störst intryck på mig.
Jag åkte upp till Stockholm med flyg och bodde på Bentley Hotel i ett trevligt rum under takåsen, där fullmånen lyste in genom fönsterkupan. Reception och frukostrum låg på en inbyggd innergård.

Innergården Hotel Bentley
Innergården Hotel Bentley

Så till själva evenemanget och de tankar som väcktes.
Jenny Rognestam verkar ha surfat på en succevåg genom livet. Dag Öhrlund är drabbad av fruktansvärda olyckor när det gäller familjen. Det fick mig att fundera på om det där med karmalagen verkligen stämmer. Jag har skrivit om fjärde rumsdimension i en novell i samlingen Waiting for the machines to go to sleep, men därför behöver jag inte tro på det. Nu börjar jag undra: Är allt i livet förutbestämt? Finns en färdig tidslinje man kan se från ett perspektiv från ovan, så att säga?
Jag deltog på två workshops, Ingrid Elfbergs om research, som var verkligen roligt, och Anna Gables om att skriva fantasy. Under Ingrid Elfbergs workshop tillät jag mig att bara ha roligt och skratta. Under Anna Gables workshop skrev jag många notater.

Ingrid Elfberg
Ingrid Elfberg

Panelen med förlag, agenter och självpublicering var intressant.
Vi hade bokbord med försäljning av egna böcker. Hade med bara två titlar, åkte hem med en bok kvar.
Flera författare hade treminuters presentationer. Den mest dramatiska var Maria Malvora, som klädde om mitt i presentationen och berättade att hon hade synopsis till 36 romaner om hemliga sällskap från den gamla Mesopotamien fram till nutid. En ny Margit Sandemo i vardande?
Lennart Gulbrandsson skrev mycket utförligt om hela evenemanget på son hemsida: www.elementx.se/forfattarkliniken-dag-1/ och
www.elementx.se/forfattarkliniken-dag-2/
Tack, Lennart!

Av forlag

Tora Greve startade förlaget för att det skulle ta för lång tid att publicera hos någon annan. Dessutom har böckerna lång livstid. Det har även de andra samarbetande författarna insett.